-
.

 

 


 
"foto van Hilversum"
is een idee van
en wordt verzorgt door:
Jan Barnier
Hilversum
 
Foto van Hilversum
wordt mogelijk gemaakt door:
MCH
Hoge Larenseweg 3,
1221 AJ  HILVERSUM
telefoon 035-6832877
de speciaalzaak voor
modelspoor-

en miniatuurmodellen

surf naar
Modelbouw Centrum HilversumAbonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Alle foto's, tenzij anders vermeld, zijn van de maker van deze weblog:
Jan Barnier


Gebruik toegestaan mits bronvermelding:
Foto:  Jan Barnier,   www.fotovanhilversum.nl
en ik zou het leuk vinden even een mailtje van je te krijgen over hoe en waar je de foto hebt gebruikt.

Foto’s die geen eigen foto's zijn, niet gebruiken s.v.p.
Ik kan wel voor je overleggen met de maker, voor zover mogelijk
 
voor informatie mail naar:
 
sponsor

alle foto's van de verbouwing van het station Hilversum en de aanleg van de tunnel
kijk in het fotoalbum van:
Als wij nu verwachten, dat anderen, onze cultuur en gewoontes respecteren, dan is het misschien wel slim als wij dan van die anderen hun cultuur en gewoontes zeker respecteren.

 

 
en ook
 
 
 
meer foto's

Laatste reacties
Herfstimpressie van het Boombergpark
Het Boombergpark is een park dat ligt ingeklemd tussen de Bergweg en de Albertus Perkstraat en Burgemeester Gülcherlaan. Het Park is feitelijk de verbinding tussen de bebouwing van Hilversum en het Corversbos.
In “Leesbaar Hilversum” van Pieter Hoogenraad lezen we: De Hilversumse kunstschilder Jan van Ravenswaay ( 1789-1869 ) nam in 1831 het initiatief voor de aanleg van dit groengebied. Tussen 1831 en 1841 kocht hij met financiële hulp van Amsterdamse vrienden percelen heide en boekweitvelden op de Zuider Eng om daar bomen te planten en zo een ‘belommerd wandelgebied’ tot stand te brengen. De belangrijkste steun en stimulans kwam echter van zijn vriend en neef, de invloedrijke notaris Albertus Perk.
Sinds 1848 is het gebied ( overgedragen voor de somma van 3000 guldens ) in handen van de Gemeente Hilversum, echter op voorwaarde dat het gebied zijn publieke wandelfunctie zou blijven behouden.
Boomberg is tevens de naam voor het villarijke gebied in de driehoek: ’s Gravelandseweg – Vaartweg en Schuttersweg, de Boomberg is een van de heuvels van het glooiende Gooische landschap, waarop Hilversum is gebouwd.
 
 
 
 
 
 
natuurlijk wil ik je deze "poort-achterom" niet onthouden, wie erachter woont, of liever gezegd, ervoor, weet ik niet, dat hoor ik graag van je.........
 
tot slot ben ik benieuwd naar het verschil, of de overeenkomst, of de verwantschap tussen het Susannapark en het Boombergpark, hoe zit dat?

Reacties

fotoosvanrienk op 07-12-2008 13:34
Hoi Jan,
 
Enige tijd geleden heb ik belooft nog even bij de Boomberg te gaan kijken.
Ook bij de Vaartweg staat het bord "Boomberg park", vanaf hier naar de Bergweg en verder naar de Peerlkamplaan (bospad) wordt dit pad "Jan van Ravenswaaypad genoemd.
Over het Susannapark word helemaal niet gesproken. Misschien kun je dit eens voorleggen aan de vereniging Albertus Perk, die hebben de borden mede ondertekent.
 
Wat het stenen muurtje aangaat, dat behoort bij Bergweg 8 en is denk ik het enige wat van steen is gemaakt op dit perceel. Op de gevel staat de naam "Oud Hou(d)t" en ik denk dat het ook helemaaluit hout is opgetrokken.
 
groetjes rienk
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl