-
.

 

 


 
"foto van Hilversum"
is een idee van
en wordt verzorgt door:
Jan Barnier
Hilversum
 
Foto van Hilversum
wordt mogelijk gemaakt door:
MCH
Hoge Larenseweg 3,
1221 AJ  HILVERSUM
telefoon 035-6832877
de speciaalzaak voor
modelspoor-

en miniatuurmodellen

surf naar
Modelbouw Centrum HilversumAbonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Alle foto's, tenzij anders vermeld, zijn van de maker van deze weblog:
Jan Barnier


Gebruik toegestaan mits bronvermelding:
Foto:  Jan Barnier,   www.fotovanhilversum.nl
en ik zou het leuk vinden even een mailtje van je te krijgen over hoe en waar je de foto hebt gebruikt.

Foto’s die geen eigen foto's zijn, niet gebruiken s.v.p.
Ik kan wel voor je overleggen met de maker, voor zover mogelijk
 
voor informatie mail naar:
 
sponsor

alle foto's van de verbouwing van het station Hilversum en de aanleg van de tunnel
kijk in het fotoalbum van:
Als wij nu verwachten, dat anderen, onze cultuur en gewoontes respecteren, dan is het misschien wel slim als wij dan van die anderen hun cultuur en gewoontes zeker respecteren.

 

 
en ook
 
 
 
meer foto's

Laatste reacties
Krakers bezetten benzinestation van Coppens
Aan de Larenseweg ligt op enkele tientallen meters van het NS station nog een station, namelijk het voormalige pompstation van Coppens.
 
Het gebouw staat al jaren leeg en recent is aangekondigd door de gemeente dat het definitief afgebroken gaat worden, mede op advies van bewoners na de inspraakronde over wijkverbeteringen, krakers wilden zolang niet wachten en bezette het pandje in het kader van de landelijke kraak aktie dag, zo meldt de Gooi- en Eemlander op 15 december op haar site.
 
Het staat al een hele tijd leeg, getuige de brandstofprijzen, dat waren nog Guldens, nog even, en het zijn de prijzen in Euro's
het artikel van de Gooi en Eemlander:.............

hilversum - 

Zo'n acht Hilversumse krakers hebben zaterdag het al jaren leegstaande pompstation aan de Larenseweg van voorheen J. Th. Coppens gekraakt. Ze deden dat in het kader van de landelijke kraak aktie dag. Ze vinden het een van de mooiste plekjes van de mediastad en stellen dat de gemeente ernstig nalatig is geweest door die plek acht jaar lang te laten verloederen. 
De gemeente heeft eerder laten weten eind deze maand te starten met de sloop van het pand. De grond eronder moet gesaneerd worden. De krakers betwijfelen echter of dat ook daadwerkelijk gebeurt. Zij sluiten niet uit dat de gemeente de benodigde 280.000 euro niet zomaar beschikbaar heeft. Liefst zouden ze samen met de buurt plannen uitwerken om wat moois te maken van het historische plekje, waar in begin vorige eeuw het station van de stoomtrein tussen Laren en Amsterdam gevestigd was.

De gemeente zou na de sanering op die locatie een groenperkje willen inrichten, maar de krakers vrezen dat dat net als nu hangjongeren, verwaarlozing en verloedering aan zal blijven trekken, als er niet in groter verband wat met de buurt gebeurt.  ,,Van mensen uit de buurt horen we dat ze daar eigenlijk liever een bescheiden speeltuintje zouden willen. Maar goed, we verwachten dat de gemeente nu wel in actie zal komen hier. Zoniet, dan gaan wij aan de slag'', aldus Tim (21) en Lucia (18), twee van de krakers.

 

 

Reacties

Michel op 17-12-2007 13:31
Zover moet het dus komen, dat krakers de gemeente wakker moeten schudden...?
Michel op 20-12-2007 14:41
"Hééél toevallig had TV Hilversum Magazine er gisteren een heel gesprek mee, John Kester sprak met de twee krakers van dit benzinestationnetje!!!"
Zouden zij ook naar jouw weblog kijken om inspiratie op te doen?
Marion op 20-12-2007 14:43
Hoi Jan ik ben alweer een tijdje niet meer bij je geweest. Maar ik ben blij dat je inmiddels emailalert hebt, want dan kan ik je weer bijhouden.
 
Ik wens je fijne feestdagen en ik ga al m'n lees achterstand op je logje inhalen en heerlijk genieten. (was ook de naam van je log kwijt namelijk)
 
groetjes,
Marion/juffie Kakel
op 21-08-2011 15:10
In mijn jeugd woonde ik op de Eemnesserweg. Het café van Coppens heb ik goed gekend. Ik ben in het bezit van een familiefoto waarop de gehele familie Coppens staat toen het nog een café was. Datum onbekend. Indien interesse uw reactie naar harmklijn@planet.nl
Ronald B. op 27-08-2015 05:30

We woonden recht tegenover het pompstation, dat toendertijd door Henk Coppens werd bedient. M'n oma had een sigarenwinkel op de Larenseweg 33. Ik weet niet hoeveel smurfen we wel niet hebben verzameld van dat pompstation... :)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl